v.d. Swiepdrift
Wie zijn wij Fokkerij Nieuws Onze Honden v.d. Swiepdrift Puppy's Contact Links

Puppy's


Het M-Nest

Socialisatie/Habitalisatie;
Wij hechten zeer veel waarde aan het gedrag van de hond. Naast de juiste keuzes m.b.t. de karaktereigenschappen van de ouderdieren is het ook heel belangrijk dat de socialisatie en habitalisatie van de puppen grote aandacht en zorg verdient.Puppy
Zo groeien onze puppy’s gewoon in huis tussen honden, volwassenen en kinderen op, krijgen zijn allerlei geluiden te horen waar ook moederhond aan gewend is en gaan wij me de puppy’s opstap om ze kennis te laten maken het buitenleven.

Het wennen aan alles in huis behoort tot de habitalisatie. Zo zijn er de wasmachine de stofzuiger een bezem en muziek. Daarnaast maken wij gebruiken van de "vreemde geluiden" cd, waar bijvoorbeeld ook onweer en vuurwerk opstaan.

Vanaf de leeftijd van ongeveer 4 weken gaan de puppy’s ook met grote regelmaat mee in de auto naar het werk van Saskia. Op de kinderboerderij is een speciaal weitje ingericht waar ze lekker kunnen ravotten en luieren met hun moeder en wat oppas honden en waar de bezoekers lekker met ze kunnen spelen en knuffelen.Puppy

Vanaf de leeftijd van ongeveer 6 weken gaan de puppen afzonderlijk mee (soms met moederhond) naar verschillende plekken waaronder: een schoolplein, winkelcentrum, bus/trein en het park.

Raad van Beheer - DNA ProfielZe komen ook bij de dierenarts en slapen soms alleen in een bench, bij het nest. Op de leeftijd van 7 weken ondergaan de puppy’s een puppygedragstest, zodat we de beste combinatie’s met de nieuwe baasjes kunnen maken.

De puppy’s verlaten op z’n vroegst met 8 weken het nest.

Van al onze pups wordt een DNA profiel op afstamming afgenomen voordat zij het nest verlaten.

© Copyright 2024 Alle Rechten Voorbehouden, v.d. Swiepdrift.
Design en technische realisatie door Robert Nabbe.