v.d. Swiepdrift
Wie zijn wij Fokkerij Nieuws Onze Honden v.d. Swiepdrift Puppy's Contact Links

Onze Honden

Raad van Beheer - DNA Profiel

Wij hebben van iedere hond een DNA profiel op afstamming vast laten leggen.


Ciepkemaud

Roepnaam: Maud
Titels:
  • Nederlands-, Internationaal-, Luxemburgs- & Europeeskampioen.
  • JW03, W03, W04, ES05, UV05, UV07
Maud is op 02-10-2002 geboren bij Dhr. J. Dilven in Gilze. Maud was toen wij kwamen kijken nog de enige beschikbare teef uit een nest van 6. Voordat ik wist welke pup nog beschikbaar was, ging mijn voorkeur al uit naar Maud. Ze was een van de kleinste en donkerste teefjes, en helemaal niet anders dan de rest, ze trok gewoon mijn aandacht. Om eens de ervaring van een tentoonstelling te hebben (voor mij zelf) schreef ik Maud in voor een plaatselijke clubmatch. De keurmeester was daar erg over haar te spreken en drukte mij op mijn hart dat ik eens vaker moest gaan showen.
Toen besloot ik me maar voor de kampioenschapsclubmatch van de NHC in te schrijven, want daar zouden de echte kenners toch zitten. Die dag was ook een groot feest. Daar is dus de lol in het showen geboren. Voortaan trokken we in een camperbusje geregeld de weekenden weg om ergens aan een tentoonstelling mee te doen. Maud is een echte Hollander, en houd ervan om met de baas samen eropuit te trekken. Maud geniet ook van aandacht, maakt niet uit van wie.

Zo behaalde Maud dus enkele leuke titels. Door de week moet er echter gewerkt worden. Veel naast de fiets mee naar het werk. Daar heeft ze als belangrijkste functie dat ze de gastvrouw is, en deze taak neemt ze dan ook erg serieus. Iedereen wordt vriendelijk begroet, en als het nodig is, attent mee naar binnen geleid.

Maud volgt de puppy cursus en alle gehoorzaamheid cursussen. Ze loopt mee op de behendigheidsbaan en doet geregeld met een UV (uithoudingsvermogen) test mee.

Maud is een gezonde hond en ook haar heupen blijken (zoals verwacht) geen HD te vertonen. Maud is een actieve, mooie maar ook zeer lieve hond. Ze heeft veel werklust en loopt ook graag tussen de schapen en andere dieren tijdens het over weiden.
Als Maud 3,5 jaar is lijkt ze klaar te zijn om een nestje te kunnen werpen. Hier wordt de knappe Imme v.h. Oude Landras voor gevraagd. Samen zorgen zij voor maar liefst 9 nakomelingen, waarvan maar 1 reu en 8 teven. Maud blijkt een zeer goede moeder te zijn en brengt de puppen zonder problemen groot. Inmiddels blijken de nakomelingen het goed te doen en is er besloten om nu na twee jaar weer een poging te doen. Deze keer met Moka v. Sarins Hof. De te verwachte werpdatum is rond 23 Mei.


Mijntje v.d. Swiepdrift

Roepnaam: Mijntje
Titel:
  • Nederlands Jeugdkampioen.
  • Nederlands Kampioen.
Mijntje is geboren op hemelvaartsdag 25 Mei 2006. Mijntje is een goud gestroomde teef, uit het eerste nestje van Ciepkemaud, met Imme v.h. Oude Landras als vader. Mijntje woont voor het grootste deel Bij Mevr. C. Van Bergen-Mone, een goede vriendin van de familie. Mijntje is een zeer zachtaardig teefje, erg prettig in de training en zeer actief. Mijntje behaalde al zeer verdienstelijke resultaten op verschillende shows, waardoor ze nu al Nederlands Jeugdkampioen is. Op de kampioenschapsclubmatch van de NHC werd Mijntje res. Kamp. Bij de korthaar teven. Mijntje heeft op 1,5 jarige leeftijd haar eerste UV examen gehaald. Mijntje heeft als pup een socialisatie en puppycursus gevolgd en is vervolgens doorgestroomd naar de gevorderden cursussen van hondenschool Dogwise, waar ze kennis maakte met doggydance, rally-O, speuren, obiedience etc. Mijntje is ook een goede beginner op de behendigheidsbaan.


Mats v.d. Swiepdrift

Roepnaam: Mats
Titel:
  • Nederlands Jeugdkampioen.
  • Nederlands Kampioen.
Mats is de grote broer van Mijntje en dus de enige zoon van Maud en Imme. Mats is een imposante reu aan het worden met een zeer vriendelijk karakter. Ook Mats heeft de titel Nederlands Jeugdkampioen al mogen ontvangen en heeft naast de puppy en gehoorzaamheidscursussen ook het UV examen gehaald op 1,5 jarige leeftijd samen met zijn moeder en zusje. Op de kampioenschapsclubmatch van de NHC werd Mats res. Kamp. Bij de korthaar reuen. Als Mats zich zo goed blijft ontwikkelen mag hij in de toekomst eventueel passende teven dekken.

Onze Honden

Copyright 2024 Alle Rechten Voorbehouden, v.d. Swiepdrift.
Design en technische realisatie door Robert Nabbe.